pondělí 4. června 2018

Kde obchodovat kryptoměny


Kryptoměny se v mnoha ohledech vymykají všemu ostatnímu, co jako investoři známe. Ne nadarmo se říká, že se jedná o zcela novou třídu podkladových aktiv.

Od toho se také odvíjí odlišné způsoby obchodování. Protože pokud byste například chtěli přímo nakupovat akcie nebo komodity, čeká vás poměrně zdlouhavý a finančně nákladný proces, abyste mohli začít.

Kdežto s kryptoměnami můžete přímo začít obchodovat za pár minut. Překážky jsou minimální. Slouží k tomu burzy, kterých existuje velké množství. Je třeba si vybrat burzu podle toho, jestli nabízí měny, které chcete obchodovat.

Kromě přímého obchodování je tu samozřejmě také spekulování prostřednictvím derivátů, jako jsou termínové kontrakty, rozdílové kontrakty nebo binární opce. Pro už musíte k regulovaným brokerům, ale těch je zatím relativně málo a nabídka se většinou soustředí jen na bitcoin coby podkladové aktivum.

Obecně platí, že je vhodné si velmi dobře prověřit subjekt, u kterého budete chtít obchodovat. Pokud možno by měl být regulovaný, protože to vám přináší jistou ochranu v podobě pojištění peněz na obchodním účtu. A dozoru, segregovaných klientských peněz a dalších věcí.

Údaje, které vám broker nebo burza sdělí, byste si měli ověřit. Protože se vyrojila spousta brokerů, kteří tvrdí, že mají licence, ale není to pravda. Jsou to jen pasti na peníze, uděláte u nich vklad a tím to celé skončí, žádné obchodování nebo nakupování kryptoměn.

A počítejte s tím, že u slušných brokerů a burz budete muset absolvovat ověření totožnosti. Vyžadují to zákony, a pokud to broker dodržuje, naznačuje to, že dodržuje zákony, což zvyšuje pravděpodobnost, že se jedná o slušnou firmu.

Žádné komentáře:

Okomentovat