pondělí 30. října 2017

Investování do kryptoměn přes binární opce

Binární opce mají celou řadu výhod a jedna z těch hlavních může obchodníkovi pomoci omezit rizika při obchodování kryptoměn.

Kryptoměny jsou jen jedním z mnoha aktiv, které lze obchodovat prostřednictvím binárních opcí. Mezi další patří například forexové měnové páry, komodity nebo akcie.

Hlavní odlišností kryptoměn je jejich velká volatilita, která může na obchodním účtu způsobit velkou paseku, pokud obchodník nezvládne dobře řízení rizika. Pokud je obchodujete napřímo nebo nepřímo přes CFD, můžou vás ochránit jen vaše vlastní kroky, takže musíte dobře vědět, co děláte.

Naproti tomu binární opce mají v sobě vestavěnou ochranu proti velké volatilitě. Je totiž jedno, jak velký cenový pohyb nastane, vaše riziko a potenciální zisk jsou předem dány a neměnné. Nemůžou vás tedy z pozice vyhodit nenadálé cenové skoky a nemůžete v obchodu ztratit víc, než jste do něj investovali.

Pokud tedy s obchodováním digitálních měn začínáte, můžete digitální opce využít pro omezení rizika.

Samozřejmě lze také namítnout, že tento typ opcí omezuje i váš zisk. Ano, je tomu tak, ten také nemůže překročit určité procento z investice. To je prostě dáno vlastností opcí a logikou. Je to ale částečně kompenzováno tou výhodou, že stačí jakýkoliv minimální pohyb vaším směrem a dosáhnete plného zisku. To je výhoda ve chvílích, kdy se trhy uklidní a moc nehýbou.


Další nevýhoda obchodování kryptoměn přes binární opce je ta, že v nabídce binárních brokerů bývá zatím jen bitcoin. Přes CFD je už možné obchodovat mnohem více digitálních měn, u binárních opcí je nabídka omezenější. Lze ale předpokládat, že ji brokeři budou postupně rozšiřovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat