úterý 22. září 2015

Co můžeme očekávat od regulace

Podobně jako v roce 2013 na Kypru se poslední dobou hýbou binární ledy ve zbytku Evropy.

Jako binární obchodníci jsme si zvykli, že největší zkušenosti s regulací mají díky svému včasnému probuzení úřady na Kypru, konkrétně CySec. Kvůli tomu jsme si zvykli vybírat brokery, kteří jsou pod dozorem právě na Kypru.

Ovšem v posledních měsících dochází ke změně paradigmatu v mnoha evropských zemích a úřady uznávají nebo jsou donucené uznat, že jsou binární opce investiční nástroj, který vyžaduje standardní regulaci.

V tomto ohledu je pro nás nejzajímavější vývoj ve Velké Británii, protože ta je tradiční sídlem forexových brokerů a má velmi vyspělý regulační systém. Ovšem na binární opce nahlíželi Britové doposud jako na sázky, takže jsou ve Spojeném království paradoxně pod horším dohledem než třeba na zmíněném Kypru.

To se ale mění, podle posledních informací si vláda nechala udělat studii, jejímž jednoznačným závěrem je, že binární opce jsou investičním nástrojem, který má být regulován standardně Financial Conduct Authority.

To je pro nás obchodníky dobrá zpráva, protože až Britové zpracují a odhlasují potřebnou legislativu, měla by se jejich země stát druhou zaslíbenou pro binární opce. Finanční dozor je na velmi vysoké úrovni, takže bychom tak získali větší výběr v rámci Evropské unie. A výběr nikdy není na škodu.


Dokud se tohle nestane, je třeba si dávat pozor na všechny brokery, kteří udávají sídlo v Británii a není u nich dohledatelná žádná licence. Zpravidla se jedná o neúplné nebo nepřesné informace, a takovým firmám je lepší se vyhnout.

Žádné komentáře:

Okomentovat