neděle 21. června 2015

Obchodní kapitál

V některých diskuzních fórech jsem se setkal s náznaky toho, že někteří lidé použijí na obchodování binárních opcí své úspory, které mají naplánované na jiné využití, někdo dokonce hovořil o půjčce. To je naprosto špatně. Obchodní kapitál je rizikový a podle toho je třeba k němu přistupovat.

V první řadě platí pravidlo, že nesmíte obchodovat s penězi, které si nemůžete dovolit ztratit. Takže to musí být víceméně volné úspory, jejichž případná ztráta vás nebude tolik bolet. Ano, cílem obchodování je zhodnocovat své prostředky, ale musíte počítat s tím, že se vám to nemusí podařit.

A i kdybyste si byli stoprocentně jistí, že vám trading vydělá, což být nemůžete, váš obchodní kapitál musí splňovat výše uvedené vlastnosti už proto, abyste byli při obchodování klidní. Pokud by totiž šlo o peníze, které nemůžete v žádném případě ztratit, ovládly by vás stres a nervozita, z čehož velmi často pramení špatná rozhodnutí, impulzivní chování a podobně.

Pokud chcete obchodovat binární opce, ale nemáte na to v současnosti potřebný kapitál, tak je prostě neobchodujte a počkejte na dobu, kdy budete mít peníze, které si budete moct dovolit případně ztratit. Pokud toto základní pravidlo burzovního obchodování nedodržíte, vystavujete se riziku nemalých problémů. Obchodování je riziková činnost, a na to je třeba vždy myslet.

Žádné komentáře:

Okomentovat