čtvrtek 16. dubna 2015

Nedoporučuji: Předčasný odprodej binárních opcí

V poslední době se v různých fórech a na různých stránkách setkávám s rádoby strategiemi založenými na využívání předčasného odprodeje binární opce. Podle mě to není dobrý nápad.

Předčasný odprodej nabízí jen někteří brokeři, dávají možnost obchod uzavřít už před splatností opce. Pokud je cena na špatné straně, obchod samozřejmě můžete uzavřít jen za nulu. Pokud je cena na správné straně, nabídkou za předčasné uzavření může být zisk, ale vždy menší, než jakého byste dosáhli při regulérní expiraci.

A to je ten problém. Ono už dosáhnout při 80% zhodnocování investic potřebné 56% a vyšší úspěšnosti není z dlouhodobého hlediska triviální záležitost. Ano, můžete mít kratší období s vyšší úspěšností, ale pak zase přijdou horší období. Cokoliv nad 65 % je velmi dobrý výsledek, který vám dlouhodobě přinese velmi slušné zisky.

A teď si vezmeme, že se necháme zlákat předčasným uzavíráním, které nám průměrnou návratnost u úspěšných obchodů srazí třeba na 50 procent. To pak znamená, že celkovou úspěšnost vstupů musíme mít nad 67 procent, abychom mohli zhodnocovat účet. A věřte mi, že to už vůbec není sranda, na to dlouhodobě nedosáhnou všichni.

Problémem předčasného odprodeje binárních opcí je, že se velmi těžko plánuje a počítá. Nikdy nevíte, kolik v jakou chvíli od brokera dostanete. Navíc většina lidí určitě vystupuje předčasně pod tíhou emocí a v touze vidět jakýkoliv zisk. A nemá tedy jasnou strategii pro výstupy.

Takže moje doporučení zní, na předčasný prodej binárních opcí před splatností se vykašlete, částečně totiž ruší onu binárnost a zavádí nové proměnné a komplikace.

Žádné komentáře:

Okomentovat